Even voorstellen; mijn naam is Freek Prozee en ik ben getrouwd met Elly Prozee. Mijn vrouw heeft een bedrijf voor dierenverzorging, waarbij ook een paardenpension. Zelf hebben wij een gelderse merrie (Roos v bazuin mv Fabricius) waar Elly recreatief mee springt en dressuurlessen heeft gevolgd. In 2007 toen zij het pension opende realiseerde ik mij dat ik niets van paarden wist en ben toen een koetsierscursus gaan volgen bij Nico Avezaath, om kennis van paarden op te doen.

 

 

Nico Avezaath is een bekende in de wedstrijdsport zowel bij de samengestelde wedstrijdsport als bij de indoorwedstrijden. Bij Nico ben ik besmet geraakt met het bekende menvirus en al snel na het behalen van mijn koetsiersbewijs stond onze merrie Roos voor de wagen. Omdat het halen van een koetsiersbewijs niet inhoudt dat je daadwerkelijk goed met paarden om kan gaan ben ik lid geworden van de menvereniging Waal en Linge waar veel leden fanatiek de wedstrijdsport beoefenen. Hier heb ik vele lessen gevolgd en heb veel geleerd van de vaste donderdagavonden.

 

Na ruim een jaar lessen durfde ik het in 2008 voor het eerst aan ook aan een wedstrijd deel te nemen, de samengestelde wedstrijd in Marienwaerdt, waar ik onfortuinlijk gediskwalificeerd werd doordat ik niet goed op de hoogte was van de reglementen. Hierna heb ik hulp gezocht bij de leden van de menvereniging om enig inzicht te krijgen in het woud van regels. Govert de Koning heeft mij hier enorm bij geholpen en met Govert achterop reed ik die winter mijn eerste indoor in de Betuwecup.

 

In het nieuwe seizoen ben ik de eerste wedstrijd gestart met Corina de Koning achterop en mijn vrouw bij Govert, zodat ik mij beter kon concentreren op de wedstrijd en te zien wat er op je afkomt bij een SGWM.  Dit had tot gevolg dat ik - zo trots als een pauw - derde werd in Heukelom in de klasse 1. Die zomer heb ik veel wedstrijden gereden met vele leermomenten tot gevolg. In 2010 stond het wedstrijdniveau echter op een laag pitje doordat ik een opleiding aan het volgen ben. Maar de wedstrijden die ik gereden heb zijn met veel plezier gereden en steeds met een tevreden resultaat. Deze winter rijdt Govert enkele indoorwedstrijden met Roos. Ik ga in de winter enkele dressuur en vaardigheidwedstrijden rijden om Roos en mijzelf in vorm te houden.Animals Planet